studio dg  
25 JAAR ERVARING EN ALTIJD NET EVEN ANDERS

de history van quooker

Het verhaal van Quooker begon in 1970, de Rotterdamse Henry Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in London waar hij een revolutionair idee kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep welke je in 5 seconde kon oplossen in kokend water, wel moest het water daarvoor 5 minuten koken op het vuur. Wat een waanzin dacht Peteri, waarom komt er geen kokend water uit de mengkraan? Eenmaal thuis begon Peteri met het ontwikkelen van het prototype van de eerste kokend waterkraan ter wereld. Het koste veel tijd en geld maar toen het eerste model er was verkocht hij deze aan vrienden en kennissen die razend enthousiast waren, wie eenmaal een kokend water kraan had wilde niet meer zonder.

Toen zoon Niels zich na zijn studie bij het bedrijf voegde werd het idee een product en in 1992 werd de eerste Quooker Quick geïntroduceerd. Toen ook zoon Walter in het bedrijf stapte begon Quooker terrein te winnen op de markt. Vanaf 2000 sloeg de kokend waterkraan aan in Nederland en in 2004 werden de eerste Quookers naar het buitenland geëxporteerd. 

Op dit moment produceert Quooker zo'n 110.000 Quookers per jaar. Het is een bijzonder verhaal van een mooi familiebedrijf welke ernaar streeft om iedere particuliere keuken te voorzien van een Quooker kraan op een slimme en verantwoorde manier. Dagelijks wordt er gewerkt aan nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om de kranen nog zuiniger, nog makkelijker in gebruik en nog mooier te maken.


de quooker collectie

Quooker FLEX:   De FLEX is de enige Quooker-kraan met een handige, flexibele uittrekslang. Naast warm, koud en 100% kokend water kan de FLEX ook gekoeld en bruisend water geven als je hem combineert met de Quooker-CUBE.  Dankzij de kokendwaterstop kan de FLEX geen kokend water geven wanneer de slang is uitgetrokken
.

Quooker FUSION:   Hiermee haal je alles uit 1 kraan, warm, koud en kokend water en wanneer je hem combineert met de CUBE ook bruisend water.

Quooker Classic FUSION:  De alles in een kraan in een klassiek jasje.

Nordic Twintaps:  Twee kranen in hetzelfde design, een mengkraan voor warm en koud water. Een Quooker kraan voor kokend en als je hem combineert met de CUBE gekoeld en bruisend water. De kokendwaterkraan is in hoogte verstelbaar.

Nordic single tap:  De Quooker kraan uit de Nordic serie is ook los verkrijgbaar, zodat je hem kunt combineren met uw eigen kraan. Koppel een CUBE aan het reservoir om ook te kunnen genieten van gekoeld en bruisend water uit dezelfde kraan.

Classic Nordic single taps:  Een Quooker kraan in klassieke stijl te combineren met je eigen kraan. Geeft kokend water en in combinatie met de CUBE gekoeld en bruisend water.


Ben je er al uit welke Quooker kraan past bij uw keuken?  Of heeft u nog vragen ...

Neem dan contact op via:  info@keukenseninterieuronline.nl


E-mailen
Map
Info
Instagram