studio dg  
25 JAAR ERVARING EN ALTIJD NET EVEN ANDERS

keukentrends voor 2022


Nog even en dan zijn we alweer beland in 2022, tijd  om de nieuwste trends op het gebied van keukens eens voor u op een rijtje te zetten.

Afgelopen september waren we na een (corona) jaar van afwezigheid gelukkig massaal weer te gast bij onze Duitse keukenfabrikanten. Dat is altijd een feestje want naast een geweldig hartelijk ontvangst met veel aangenaam eten en drinken pakken onze fabrikanten uit met allerlei mooie en nieuwe ontwerpen en trends op keukengebied.


eerst eens terug kijken naar de trends van 2021..

Afgelopen jaren waren zwarte keukens populairder dan ooit, zo ook de zwarte details zoals een zwart aanrechtblad, zwarte handgrepen, zwarte spoelbakken en zwarte kranen zag je veel terug. 

Naast zwart waren ook houten keukens helemaal hip en trendy, goed passend bij de interieurtrends van 2021 om steeds meer te kiezen voor natuurlijke materialen en kleuren.  

Voor de mensen die  meer voor een  “gewaagde” keuken wilden gaan, werd naast verschillende type fronten ook bv. marmer toepast.

Daarnaast werd ook de hoogte soms al optimaal gebruikt, en dan bedoelen we natuurlijk niet alleen de hoogte in  bovenkasten, maar ook met hoge kasten over de hele lengte van de muur.


Wat gaan we zien in 2022?

Nog steeds is BLACK ON TRACK, minimalistisch & stijlvol want een zwarte keuken straalt luxe, elegantie en exclusiviteit uit, past binnen (bijna) ieder interieur en blijft bovenal tijdloos!

Pasteltinten in de keuken hebben vorig jaar hun intrede gedaan, ook dit jaar zien we de warme tinten zandgroen en zandkleurige Sahara-beige  gelukkig weer terug. Deze prachtige natuurlijke tinten vullen de keukenruimte  met een oase van warme sfeer en rust.

Ook gaan we de klassieke keuken weer voorzichtig aan terug zien, dit met als thema GEZELLIGHEID, NOSTALGIE EN SFEER. Een klassiek front maar dan nu zonder greep of met een deur doorlopend tot aan de vloer, een klassieke sfeer naar de tijd van nu. Landelijk in een modern jasje.

Nog zo’n hit komend jaar: hoge keukenkasten… Die zorgen voor een strak staaltje minimalistisch design. Extra fijn aan zo’n hoge kastenwand is dat je elke vierkante centimeter van de ruimte optimaal kunt benutten.

Met een gouden randje…. Toe aan wat glamour in de keuken? Combineer mat met glimmende greep lijsten in goud, messing of koper. Trek deze luxe look door en laat messing of koper terugkomen in de kraan, spoelbak, kasten en style het geheel af met dezelfde kleur accessoires. Daarnaast is ook terug van nooit weggeweest: het geaderde werkblad, denk bijvoorbeeld eens aan: Cosmic black gepolijst, prachtig!          


Lichtgrijs | Platinagrijs | Antraciet | Betongrijs | Marmer grijs

Grijze keukens gaan we ook in veelvoud zien.. van lichtgrijs naar donkergrijs. Een bijvoorbeeld donkergrijze keuken geeft een stoere, robuuste uitstraling,  terwijl een lichtgrijs keuken front een veel zachtere sfeer neerzet. De  grijze keuken kan perfect worden geïntegreerd in een interieur met natuurtinten en woonaccessoires die rechtstreeks uit de natuur komen.Natuurlijke kleuren zoals mokka, beige, taupe, kiezel en steen worden juist intenser door grijs. En een licht grijze keuken met lichte tinten zorgt voor een neutrale en gedempte look.

Grijs is er in ontstellend veel nuances, van bijna wittinten, de antraciet grijze keuken tot bijna zwarte keukens. Daarom valt men zo vaak terug op grijs in de keuken. Voor als u iets van kleur wilt, maar toch niet te opvallend.


Stalen/open regalen

Staal voegt iets stoers en opvallends toe in uw keuken, ook komt staal in verschillende keukenstijlen goed tot zijn recht… Zo combineert het materiaal prachtig met het stoere en eigentijdse karakter van een industriële keuken, maar kan het ook een subtiel, speels effect geven aan een strakke keuken.


Er zijn weer veel nieuwe en inspirerende looks verkrijgbaar. 

Ook benieuwd hoe bovenstaande trends toegepast kunnen worden in uw keukenruimte? 

Neem dan contact op via: Info@keukenseninterieuronline.nl  

We adviseren u graag  met het  ontwerpen, creëren en realiseren  van uw droomkeuken.

E-mailen
Map
Info
Instagram