studio dg  
25 JAAR ERVARING EN ALTIJD NET EVEN ANDERS

wat gaan we zien op het gebied van keukens in 2023

2022 ligt inmiddels achter ons en dus is het tijd voor een update wat betreft de nieuwste keukentrends voor 2023. We hebben goed nieuws want de keukentrends van 2023 zien er veelbelovend uit.


We gaan veel zachte, harmonische kleurencombinaties zien in de keuken. Denk aan kleuren die ook in de rest van het huis worden toegepast, zoals off-white, beige, soft grey, zand, (olijf)groen en bruin. Dit gecombineerd met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld een werkblad van natuursteen of composiet.

Waar voorgaande jaren licht naturelkleurig hout de trend was, is in 2023 donkerbruin dé houtkleur voor in jouw interieur. Niet alleen in de keuken kan je deze trend doorvoeren, ook in je meubels is donkerbruin hout een echte ‘must have’. Donkerbruin hout is ontzettend stijlvol, heeft een chique uitstraling, is tijdloos en past in ieder interieur thuis. Daarnaast zorgt deze tint ervoor dat je keuken een prettige, warme sfeer krijgt. 

De zwarte keuken is bijna niet meer uit het interieur weg te denken, maar daar komt na een aantal jaren verandering in! Het zwart zal niet volledig verdwijnen, maar mag gecombineerd gaan worden met sfeervolle en warme bruintinten. Denk hierbij aan taupe, koffie- en karameltinten, óf zelfs bruin met een glimmertje zoals een brons- of goudkleur. Een opvallende kleur die we steeds vaker tegenkomen is roestbruin.

Ook zien we een  combinatie van brons, goud en  staaltinten., dit kan verwerkt worden middels de spoelbak, kranen, achterwanden en/of het apparatuur of je kiest voor een kasten wand in een brons, goed of staaltint.

In 2023 is er sprake van  een comeback in de keuken, we gaan de (dichte) bovenkasten weer veelvuldig terugzien.. mooi afgewerkt tot aan het plafond, dit zorgt voor rust. Kasten tot aan het plafond... Elegant qua uitstraling en voor optimaal gebruik van je ruimte. Naast de dichte bovenkasten zien we ook steeds meer vitrinekasten terug komen, zo geef je je keuken net dat extra's waar je je mooie (glas) servies kunt laten zien welke je met de juiste verlichting ook nog eens goed kunt uitlichten, dit geeft net die persoonlijke touch en maakt de keuken wat speels...


Voor liefhebbers van een chique uitstraling in je interieur zijn de werkbladen van natuursteen een perfecte keuze. Of je nu kiest voor een marmeren aanrechtblad of een keramieken werkblad: deze natuurproducten geven jouw keuken de stijlvolle uitstraling waar je naar op zoek bent. Naast dat deze natuurproducten helemaal uniek zijn, zijn het kwalitatief hoogstaande materialen.

Ook de achterwand mag gelukkig weer gezien worden in de keuken! Het geeft sfeer en een ruimtelijk effect aan iedere keuken. Een achterwand kan precies op maat gemaakt worden. Van hetzelfde materiaal als het keukenblad, hoog tot aan het keukenkastje, alleen achter de kookplaat of als een lage smetplint van 10, 15 of 20 cm of hoger, het kan allemaal. Kijk bijvoorbeeld eens naar een AluSplash achterwand, dit is een ideale oplossing tegen spatten. Het is natuurlijk hittebestendig product (handig voor achter de kookplaat!) maar het is ook nog eens duurzaam en goed geprijsd. Er zijn mooie hoogglans of matte kleuren en het kan in elk formaat op maat gemaakt worden. 

Bekijk eens de lijn : "AluSplash Essenza" dit  is  een waar  design-element voor de keuken. Essenza is een lijn van kleuren met een structuur; een fijn patroon dat je achterwand tot leven brengt, en net dat extra accent geeft aan je keuken. Neutron, Galaxy, Eclipse of Astroid: kies je kleur en creëer het mooiste decor voor je keuken!Dan zijn er nog de kleine, maar unieke elementen welke je keuken net dat beetje extra geeft.

Zo zijn verlichte greeplijsten een populaire toevoeging, omdat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook voor een mooie sfeer zorgen. Ook de mogelijkheid om je eigen verlichting te instellen is een trend die steeds populairder wordt. 

Met LED-strips kan je op een eenvoudige en snelle manier meer licht brengen in de keuken. Ze zorgen voor een gelijkmatige lichtverdeling en zijn heel compact waardoor ze bijna onzichtbaar geplaatst kunnen worden. Een schakelaar kan zowel in als onder de hangkasten geplaatst worden. LED-strips verbruiken minder energie en geven ook geen warmte af in tegenstelling tot halogeenverlichting. Ook in bestaande keukens kunnen LED-strips makkelijk toegevoegd worden.


Ben je geïnspireerd geraakt door bovenstaande informatie en zou je meer willen weten?

Breng dan een bezoek aan onze inspiratiestudio aan de Prins Hendrikkade 32b te Rotterdam.

( alleen geopend op afspraak) 

Plan direct je afspraak in via onderstaand formulier.


E-mailen
Map
Info
Instagram