studio dg  
25 JAAR ERVARING EN ALTIJD NET EVEN ANDERS

alles wat je wilt weten over een downdraft en kookveldafzuiging

Een downdraft/kookveldafzuiging is een afzuigkap geïntegreerd naast en achter  de kookplaat., hiermee behoort de traditionele "hangende" afzuigkap tot het verleden.

 De werking is simpel, in plaats dat de kookdampen omhoog worden gezogen worden ze nu naar beneden gezogen, naast de kookzones.

Het grootste voordeel is hierbij toch wel het uiterlijk, geen afzuigkap meer boven de kookplaat wat een ruimtelijk beeld geeft en tevens ben je  hiermee niet meer gebonden aan muren want koken voor het raam of midden in een kookeiland behoren tot de opties.

De kookdampen worden veel sneller afgezogen daar deze naast de pannen zit. Kookdampen stijgen nl met een snelheid van 1 meter per seconde, en een afzuiging zuigt gemiddeld met een snelheid van 4 meter per seconde, kookdampen krijgen op deze manier geen kans meer om te ontsnappen.

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen, je zult de downdraft vaker moeten schoonmaken daar er af en toe etensresten en kookvocht in de downdraft terecht komen, en aangezien de afzuiging in het werkblad is weggewerkt ben je ook meteen de ruimte in de kast eronder kwijt voor de motor.

Toch kunnen we er  inmiddels wel vanuit gaan dat deze trend vaker zichtbaar wordt in de hedendaagse keuken want wie wil er nu niet genieten van dit mooie systeem waarbij we weer vrij zicht hebben in onze keuken en nare geurtjes tot het verleden behoren.

downdraft
downdraft
downdraft
downdraft
downdraft
downdraft

Ben jij ook benieuwd of een downdraft past binnen jouw (nieuwe) keuken?  Neem dan snel contact met ons op en wij voorzien ook jou van het juiste advies.

E-mailen
Map
Info
Instagram