studio dg  
25 JAAR ERVARING EN ALTIJD NET EVEN ANDERS

 Het belang van de juiste hoogte van het werkblad  


Misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keuken.

Toch is het bepalen van de juiste hoogte van het werkblad echt van belang ter voorkoming van verschillende lichamelijke klachten zoals nek, rug en schouderpijn.

Bij een te hoog werkblad trek je al snel de schouders op wat kan zorgen voor nek, en/of schouderklachten en bij een te laag werkblad sta je weer voorover gebukt wat ook kan leiden tot vervelende nek en rug klachten.


Wat is nu een “standaard hoogte” van een keukenwerkblad?

De standaardhoogte van een werkblad ligt meestal rond de 92 cm, hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde lengte tussen de 170 en 180 cm, echter deze standaard afstand is niet voor iedereen geschikt.

Is uw lengte bijv. tussen de 170 en 195 cm? Dan is de meest ideale hoogte 95 cm, bent u kleiner dan 170cm dan is de ideale hoogte 90 cm.


Hoe berekend u de ideale hoogte van het werkblad?

Dit berekent u door met uw armen in een hoek van 90 graden voor het werkblad te gaan staan, u plaatst uw onderarmen horizontaal boven het blad, de afstand tussen het werkblad en de onderarmen moet dan ongeveer tussen de 15 tot 25cm zijn.

Uiteraard is het erg belangrijk om rekening te houden met huisgenoten, wie staat er het meeste in de keuken? De ideale hoogte dient dan ook afgestemd te worden op d persoon die het meest gebruik maakt van de keuken. Daarnaast dient u ook rekening te houden met wat voor schoenen u draagt tijdens het koken.  Heeft u vaak hakken aan in de keuken? Dan dient het werkblad een paar cm hoger te zijn dan wanneer u altijd kookt op blote voeten.

U ziet er zijn best wat factoren om rekening mee te houden bij het maken van de juiste keuze van uw keuken werkblad.

Uiteraard helpen wij u daar graag bij!

E-mailen
Map
Info
Instagram